Here I am

Positive mind, Positive vibes, Positive life

The story of my life

Marianne Geuijen

Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in en word ik geïnspireerd door mensen hun gedrag en (non-)verbale communicatie. Ieder mens is uniek en wat maakt de mens nou uniek? Een groot compliment dat ik ooit kreeg tijdens een beoordelingsgesprek, ‘Marianne leeft en kijkt met verwondering naar haar medemens’. Ze ziet het positieve en de kracht in de mens, maar ook de kwetsbaarheid, en koppelt dit op een positieve manier aan de organisatie zodat de mens en organisatie optimaal kunnen functioneren. Ze lost het probleem/uitdaging van haar medemens niet op, maar denkt mee met het probleem, zodat diegene zelf tot een oplossing komt. Vanuit eigen kracht kan verder groeien. Verwondering betekent open staan voor de schoonheid en de geheimen van het leven. Kracht is je innerlijke vermogen om alles wat er op je pad komt aan te kunnen.

De zee

Maar niet alleen de verwondering voor de medemens fascineert mij, ook bedrijven, digitalisering, snel veranderende maatschappij, de natuur, het leven.

Neem de natuur, de golven van de zee. Verweg van het strand ontstaan ze al in de zee, de kracht, onderneming om vol energie het strand op te willen rollen. Soms worden ze doorbroken door een obstakel, zijn ze even kwetsbaar, maar altijd hervatten ze hun taak en rollen ze verder, volgen hetzelfde of een nieuw pad. Maar blijven krachtig en vol energie met als doel het strand te bereiken.

Zo als ik de golven zie, ervaar ik ook mijn leven. 

Achtergrond

Vanuit mijn passie voor onder andere de mode ben ik gestart met verschillende banen op managementniveau in het bedrijfsleven. Genoten van mooie functies, uitdagingen, leefstijl, maar als kind uit een onderwijsgezin, kroop het bloed waar het niet gaan kon en kreeg ik de kriebels voor het onderwijs. Na ruim 11 onderwijsjaren later waarin ik onder andere het prachtige vak van docentschap, coach, teamleider te hebben ervaren,  besloten om mijn kwaliteiten en capaciteiten op meerdere onderdelen in te zetten, ‘de mens,  de organisatie en een nieuwe passie daaraan toegevoegd, digitalisering’.

Een leven lang leren

Vaak krijg ik de vraag ‘ Heb je ook wel eens niet een jaar geen studie gedaan?’, ja dat heb ik. Maar ik geloof wel in een leven lang leren. Dit hoeft niet altijd een studie te zijn zoals ik vele studies  heb gevolgd.  Even een kleine greep uit een aantal studies die ik afgerond:

  • Post academie, Digital Innovation & Transformation aan de VU in Amsterdam
  • Masterclasses BIG DATA/Blockchain and Fintech (MBA, Management) aan de Nyenrode Business University
  • Coaching (MSc) aan de Universiteit van Leiden
  • Master Pedagogiek en Onderwijsmanagement (MEd) aan de Hogeschool van Amsterdam
  • Tweedegraads lerarenopleiding Bedrijfseconomie en Algemene Economie (BA)aan de Hogeschool van Amsterdam
  • Communicatie aan de Universiteit van Utrecht
  • Small Business  & Retail Management (BA) aan de Saxion Hogeschool in Enschede

Wil je graag weten welke studies ik met veel plezier en succes heb gevolgd, welke banen ik heb gehad, dan nodig ik je graag uit mijn LinkedIn pagina te bekijken.
Het zegt iets over mij als persoon, mijn ontwikkelingen, het leven dat ik met passie heb geleid en leid.

Ping Moment

Naast het hebben van mijn eigen bedrijf ben ik co-founder en co-owner van het bedrijf Ping Moment. Dit bedrijf run ik samen met Claudia Brouwers. 

Ping Moment is een bedrijf dat voornamelijk gericht is op het creëren van een positieve organisatiecultuur. 

Wij leren mensen en organisatie hoe ze het beste uit zichzelf en hun onderneming kunnen halen en weerstand kunnen tegen gaan/aanpakken. 

Wil je meer over dit bedrijf weten, bekijk de website www.pingmoment.com
 Privé

In mijn vrije tijd zie ik graag wat van de wereld, geniet ik van lekker eten – de krachtige natuur –leven op het water  – lees ik graag een goed boek – mediteer ik – beoefen ik yoga – verdiep ik me in mensen en processen en geniet ik van qualitytime met de mensen die ik lief heb.

Leef ik mijn mooiste leven

mooiste-leven-2