Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in en word ik geïnspireerd door mensen hun gedrag en (non-)verbale communicatie. Ieder mens is uniek en wat maakt de mens nou uniek? Een groot compliment dat ik ooit kreeg tijdens een beoordelingsgesprek, ‘Marianne leeft en kijkt met verwondering naar haar medemens’. Ze ziet het positieve en de kracht in de mens, maar ook de kwetsbaarheid, en koppelt dit op een positieve manier aan de onderneming zodat de mens en onderneming optimaal kunnen functioneren. Ze lost het probleem van haar medemens niet op, maar denkt mee met het probleem, zodat diegene zelf tot een oplossing komt. Vanuit eigen kracht kan verder groeien. Verwondering betekent open staan voor de schoonheid en de geheimen van het leven. Kracht is je innerlijke vermogen om alles wat er op je pad komt aan te kunnen.

Maar niet alleen de verwondering voor de medemens fascineert mij, ook bedrijven, de natuur, het leven.

Neem de natuur, de golven van de zee. Verweg van het strand ontstaan ze al in de zee, de kracht, onderneming om vol energie het strand op te willen rollen. Soms worden ze doorbroken door een obstakel, zijn ze even kwetsbaar, maar altijd hervatten ze hun taak en rollen ze verder, volgen hetzelfde of een nieuw pad. Maar blijven krachtig en vol energie met als doel het strand te bereiken.

Elke dag weer ben ik blij dat ik het leven heb geleid en mag leiden dat ik leef. Vanuit mijn passie voor onder andere de mode ben ik gestart met verschillende banen op managementniveau in het bedrijfsleven. Genoten van mooie functies, uitdagingen, leefstijl, maar als kind uit een onderwijsgezin, kruipt het bloed waar het niet gaan kan en kreeg ik de kriebels voor het onderwijs. Nu  ruim 11 onderwijsjaren later, het prachtige vak van onder andere docent, coach, teamleider te hebben ervaren,  besloten om mijn kwaliteiten en capaciteiten op beide onderdelen in te zetten, ‘de mens en de onderneming’.
Wil je graag weten welke studies ik met veel plezier en succes heb gevolgd, welke banen ik heb gehad, dan nodig ik je graag uit mijn LinkedIn pagina te bekijken.
Het zegt iets over mij als persoon, mijn ontwikkelingen, het leven dat ik met passie heb geleid en leid.